Logo Landerd
Bestemmingsplan Buitengebied en Plan-MER te Landerd

Registratienummer: 2012/5213

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Landerd maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.11 Wet milieubeheer bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied en het Plan-MER bestemmingsplan Buitengebied Landerd voor eenieder ter inzage liggen.

Bestemmingsplan Buitengebied

Het bestemmingsplan Buitengebied heeft betrekking op het buitengebied van de gemeente Landerd met uitzondering van de kernen, de bedrijventerreinen, het landbouwontwikkelingsgebied Graspeel, de ecologische verbindingszone ’t Mun, het regionaal motorcrossterrein De Peel en enkele individuele locaties waarvoor aparte, actuele bestemmingsplannen van kracht zijn. Het bestemmingsplan vervangt diverse verouderde bestemmingsplannen, partiële herzieningen, wijzigingsplannen, vrijstellingen en projectbesluiten.

Het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied voorziet in een adequate en actuele juridisch-planologische regeling voor het reeds bestemde, huidige en/of vergunde gebruik. Het plan heeft dan ook een overwegend conserverend karakter. Voor zover het bestemmingsplan wel ontwikkelingen mogelijk maakt, zijn deze voorzien van een ruimtelijke onderbouwing. Deze onderbouwingen liggen eveneens ter inzage als bijlagen bij het bestemmingsplan.

Plan-MER

Het Plan-MER bestemmingsplan Buitengebied Landerd is opgesteld, omdat het bestemmingsplan kaderstellend is voor m.e.r.(-beoordelings)plichtige activiteiten. Daarnaast is een Passende beoordeling noodzakelijk om in beeld te krijgen of het bestemmingsplan mogelijk negatieve effecten heeft op Natura 2000-gebieden. Door het doorlopen van de m.e.r.-procedure worden (milieu)afwegingen in het bestemmingsplan onderbouwd, wordt het proces gestroomlijnd en vindt objectieve toetsing plaats.

Nota van Inspraak en Vooroverleg

Het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied heeft van zaterdag 26 maart 2011 tot en met vrijdag 6 mei 2011 voor eenieder voor inspraak ter inzage gelegen. De ingekomen reacties zijn verwerkt in een eindverslag, de zogenaamde Nota van Inspraak en Vooroverleg. In de Nota van Inspraak en Vooroverleg wordt een gemeentelijke reactie gegeven op de ingebrachte inspraakreacties en wordt gemotiveerd of al dan niet tot een aanpassing van het bestemmingsplan is overgegaan. De Nota van Inspraak en Vooroverleg ligt eveneens ter inzage als bijlage bij het bestemmingsplan.

Let op!: In voorontwerpbestemmingsplan was nog het provinciaal ruimtelijk beleid, zoals verankerd in de Interimstructuurvisie Noord-Brabant en de Paraplunota ruimtelijke ordening, doorvertaald. Inmiddels is het provinciaal ruimtelijk beleid ingrijpend vernieuwd en zijn de provinciale Structuurvisie ruimtelijke ordening en de Verordening ruimte Noord-Brabant vastgesteld. In het ontwerpbestemmingsplan is dit meest actuele beleid doorvertaald met alle wijzigingen van dien. Daarnaast zijn in samenspraak met de gemeenteraad enkele beleidswijzigingen opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Inzage

Conform het bepaalde in afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht liggen het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, het Plan-MER bestemmingsplan Buitengebied Landerd, de Nota van Inspraak en Vooroverleg, en alle bijbehorende stukken met ingang van zaterdag 1 september 2012 tot en met vrijdag 12 oktober 2012 voor eenieder ter inzage bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan worden ingezien op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur. Voor inzage op een ander tijdstip kan een afspraak worden gemaakt met dhr. R. Peters van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-45 81 52.

Daarnaast zijn de genoemde documenten digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1685bpbgb2009-OW01.

Eenieder kan binnen de genoemde termijn zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan cq. het plan-MER bij de gemeenteraad, bij voorkeur schriftelijk dan wel mondeling kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met dhr. R. Peters.

Informatiebijeenkomst donderdag 6 september 2012

In het kader van de zienswijzenprocedure wordt voor alle belangstellenden een informatiebijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 6 september 2012 van 19.30 tot 21.30 uur in het Wapen van Reek, Nieuw Heijtmorgen 20 in Reek (ontvangst met koffie en thee vanaf 19.00 uur). Op deze avond wordt u geïnformeerd over de inhoud van het bestemmingsplan en de mogelijkheid tot het indienen van een zienswijze. Het is niet mogelijk deze avond specifieke locatiegerichte vragen te stellen en/of zienswijzen in te dienen. Hiervoor dient u een afspraak te maken met dhr. R. Peters.

Naar boven