Logo Zwijndrecht
Omgevingsvergunning voor de bouw van een woning aan de Dorpsstraat 90a, Heerjansdam

Verlening omgevingsvergunning uitgebreide procedure en hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat zij op 14 augustus 2012, met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning (2012-020) hebben verleend voor de bouw van een woning aan de Dorpsstraat 90a, Heerjansdam (NL.IMRO.0642.wa03dorpsstraat-3001).

Tevens maken burgemeester en wethouders van Zwijndrecht bekend dat zij op 14 augustus een besluit hebben genomen ter vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet Geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit de aanvraag omgevingsvergunning en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden op bovenvermeld bouwplan ten gevolge van het wegverkeerslawaai op de Randweg, Heerjansdam.

Beide besluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 augustus 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht, geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 13:00 uur, woensdag van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:00. De stukken zijn ook in te zien op www.zwijndrecht.nl. (onder ruimtelijke plannen) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep en voorlopige voorziening omgevingsvergunning

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de verleende omgevingsvergunning door belanghebbenden. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Rechtbank Dordrecht, Postbus 7003, 3300 GC Dordrecht.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degenen die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter, sector bestuursrecht. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Beroep en voorlopige voorziening besluit hogere grenswaarden

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen het besluit hogere grenswaarden door belanghebbenden. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degenen die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven