Logo Blaricum
Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding parkeerplaats Bellevue te Blaricum

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding parkeerplaats Bellevue met identificatiecode NL.IMRO.0376.B002BPppBellevue-1201, voor eenieder ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan

Het plan voorziet in een (gefaseerde) uitbreiding van het bestaande parkeerterrein op de hoek van de Huizerweg en de Bergweg tegenover restaurant Bellevue. Het huidige aantal parkeerplaatsen van 24 kan worden uitgebreid tot maximaal 74 plaatsen. De in- en uitritten van het nieuwe parkeerterrein zijn aan de zijde van de Bergweg geprojecteerd. Hoewel dat voor het leggen van de bestemming ‘Verkeer’ geen verschil maakt, is besloten om de in- en uitrit aan de Bergweg met ongeveer 7 meter in zuidelijke richting te verschuiven.

Periode van ter inzage legging

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf dinsdag 21 augustus 2012 gedurende zes weken (tot en met 1 oktober 2012) ter inzage in het kantoor van de BEL Combinatie, bij het loket Bouwen en Wonen, Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier terecht op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 12.30 uur. Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via www.blaricum.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder tegen het ontwerpbestemmingsplan een schriftelijke of mondelinge zienswijzen kenbaar maken bij de gemeenteraad van Blaricum. Een mondelinge zienswijze zal door de gemeente op schrift worden gezet. Het is niet mogelijk telefonisch of via de e-mail uw zienswijze kenbaar te maken. Indien er zienswijzen worden ingediend, zal een heroverweging plaatsvinden van het te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimte, tel. 035-751 33 46.

U kunt uw zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Blaricum, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van ‘Ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding parkeerplaats Bellevue Blaricum’.

Verdere procedure

Nadat de gemeenteraad het plan heeft vastgesteld kan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het plan zal voor dat doel opnieuw 6 weken ter inzage worden gelegd.

Naar boven