Logo Zuidplas
Ontwerp-Structuurvisie Zuidplas 2030; Zuidplas

Op basis van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas voornemens een structuurvisie op te stellen voor het gehele grondgebied van de gemeente Zuidplas.

In de ontwerp-Structuurvisie Zuidplas 2030 presenteert de gemeente Zuidplas haar ruimtelijke visie tot 2030 en daarna. Op hoofdlijnen wordt beschreven welke ambities er zijn en welke koers wordt gevolgd om die ambities te verwezenlijken. De Structuurvisie biedt een kader voor de gebieds- en ruimtelijke opgaven die Zuidplas in de komende decennia wil realiseren. Het document zal na vaststelling onder meer een basis vormen voor bestemmingsplannen.

Op grond van artikel 7.2 van de Wet milieubeheer moet voorafgaand aan de besluitvorming over de structuurvisie een beoordeling van milieueffecten plaatsvinden. Voor de ontwerp-Structuurvisie Zuidplas 2030 geldt dat deze beoordeling een vormvrij karakter heeft, aangeduid als ‘vormvrije m.e.r.-beoordeling’. De vormvrije m.e.r.-beoordeling maakt onderdeel uit van de ontwerp-Structuurvisie.

Ter inzage

Op 7 augustus 2012 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas de ontwerp-Structuurvisie Zuidplas 2030 vrijgegeven voor inspraak, gedurende een periode van zes weken. U kunt de documenten tijdens kantooruren inzien vanaf donderdag 16 augustus 2012 tot en met woensdag 26 september 2012 op het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1, Nieuwerkerk aan den IJssel. De ontwerp-Structuurvisie is ook digitaal beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.Imro.1892.SvZuidplas2030-Ow01). Daarnaast is op de gemeentelijke website de pagina www.zuidplas.nl/structuurvisie ingericht, waar de ontwerp-Structuurvisie op gebruiksvriendelijke wijze wordt belicht. Via deze webpagina kunt u het plan ook downloaden als pdf-bestand.

Reageren

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen op de ontwerp-Structuurvisie naar voren brengen. U kunt uw zienswijze sturen aan de gemeenteraad van Zuidplas (Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel), onder vermelding van ‘Ontwerp-Structuurvisie Zuidplas 2030’, of een afspraak maken met het secretariaat van de afdeling VROM (telefoon: 0180 637 711). Via het webformulier op www.zuidplas.nl/structuurvisie kunt u ook een digitale zienswijze indienen.

Naar boven