Logo Valkenswaard
Ontwerpbestemmingsplan ‘Geenhovensedreef 20–22’, Valkenswaard

NL.IMRO.0858.BPGeenhovense20-ON01 (bekendmaking artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 16 augustus 2012 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Geenhovensedreef 20–22’ ter inzage ligt.

De ontwikkeling aan de Geenhovensedreef 20–22 bestaat uit de realisatie van diverse woningen in verschillende prijsklassen ter vervanging van een deel van de momenteel aanwezige fabriekspanden. Het bestemmingsplan programma ziet er als volgt uit: acht tot elf aaneengebouwde woningen ter plaatse van het bestaande westelijke fabriekspand, elf woningen aan het park, twee woningen aan de Geenhovensedreef en vier tweekappers aan de Fazantlaan.

Nota inspraak en vooroverleg

Gedurende de periode met ingang van 12 april 2012 tot en met 9 mei 2012 heeft het voorontwerpbestemmingsplan Geenhovensedreef 20–22 ter inzage gelegen in het kader van inspraak en vooroverleg. Tijdens deze periode is een aantal reacties op het bestemmingsplan ingediend. Deze reacties zijn van een antwoord voorzien die zijn geformuleerd in de nota van ‘inspraak en vooroverleg’. Deze nota ligt met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 16 augustus 2012 gedurende zes weken ter inzage:

  • in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15;

  • in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12;

  • in het dorpshuis in Borkel en Schaft, Dorpsstraat 55.

De plannen zijn met ingang van 16 augustus 2012 eveneens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale versie gaat vanaf 1 januari 2010 boven de analoge versie, aan de analoge versie kunnen geen rechten worden ontleend.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken (16 augustus tot en met 26 september 2012) is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze in te brengen bij de gemeenteraad van Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. Ook is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie, bereikbaar via telefoonnummer (040) 208 36 65.

Crisis-herstelwet

Op het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl .

Valkenswaard, 15 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard, secretaris, drs. R.F.W. van Eijck

Burgemeester, drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven