Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 27 januari 2012, nr. 255537, houdende wijziging van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten (vaststelling akten en aanvraagformulieren valkeniers- en kooikersakten)

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Gelet op artikel 38, tweede lid, van de Flora-en Faunawet, artikel 1, eerste en tweede lid, van de Jachtregeling en artikel 7, tweede lid, Besluit prepareren van dieren;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan artikel 3 wordt een vijfde lid toegevoegd, luidende:

  • 5. Het aanvraagformulier voor een duplicaat van een valkeniersakte als bedoeld in artikel 38, eerste lid, onderdeel b, Flora- en faunawet en voor een duplicaat van een kooikersakte als bedoeld in artikel 38, eerste lid, onderdeel c, Flora- en faunawet wordt vastgesteld volgens het model opgenomen in bijlage 11 bij deze regeling.

B

1. De bijlagen 2, 3 en 9 bij de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten worden vervangen door respectievelijk de bijlagen 1 tot en met 3 bij deze regeling.

2. Na bijlage 10 bij de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten wordt bijlage 4 bij deze regeling ingevoegd.

ARTIKEL II

De bijlage 1 bij de Regeling prepareren van dieren wordt vervangen door de bijlage 5 bij deze regeling.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 april 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

BIJLAGE 1

BIJLAGE 2

BIJLAGE 3

BIJLAGE 4

Bijlage 11. als bedoeld in artikel 3, vijfde lid, van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers-, en kooikersakten.

BIJLAGE 5

TOELICHTING

Met de onderhavige wijziging van de Regeling vaststelling modellen en aanvraagformulieren jacht-, valkeniers- en kooikersakten worden het model voor de valkeniersakte en het model voor de kooikersakte aangepast. De aanpassing vereenvoudigt de akten en verbetert hun leesbaarheid.

Tevens wordt het model voor het aanvraagformulier voor een logeervalkeniersakte als bedoeld in artikel 45, eerste lid, Flora- en faunawet aangepast. Hiermee wordt de foutieve vermelding van de verschuldigde bijdrage ter dekking van de kosten op het aanvraagformulier gecorrigeerd en wordt het aanvraagformulier vereenvoudigd. Ook voorziet onderhavige wijziging in de toevoeging van een model voor het aanvraagformulier voor een duplicaat van een valkeniers- of kooikersakte. Hierin was nog niet voorzien. Tot slot wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om het model voor het aanvraagformulier voor merktekens bij het prepareren van dieren te versimpelen.

Deze regeling treedt in werking op 1 april 2012, in overeenstemming met het beleid inzake de vaste verandermomenten.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

Naar boven