Logo Drechterland
Omgevingsvergunning ‘Huisvesting buitenlandse werknemers Provincialeweg 1a, Venhuizen’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Drechterland hebben een omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een voorziening voor de huisvesting van EU-arbeidsmigranten op het perceel Provincialeweg 1a in Venhuizen. Het ontwerpbesluit en de ruimtelijke onderbouwing hebben vanaf 31 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage gelegen bij het omgevingsloket in het gemeentehuis in Hoogkarspel. Hierop zijn geen zienswijzen ontvangen.

Inhoud plan

Gevraagd is een gebouw te mogen realiseren waarin aan maximaal 30 EU-arbeidsmigranten logies wordt geboden. De gevraagde voorziening is in overeenstemming met de gemeentelijke beleidsregels voor huisvesting van buitenlandse werknemers in Drechterland. Op 27 juni 2011 heeft de gemeenteraad besloten dat voor deze categorieën van gevallen geen verklaring van geen bedenkingen is vereist. De gemeente acht de gevraagde omgevingsvergunning in overeenstemming met een goede ruimtelijke ordening.

Vooroverleg

Ex artikel 3.1.1. Bro is op 4 april 2012 aan de betrokken bestuursorganen (Provincie, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) een verzoek gedaan tot vooroverleg. Hierbij is een redelijke termijn van zes weken gesteld. De betrokken bestuursorganen hebben niet gereageerd binnen deze termijn.

Regelgeving

Dit besluit is met toepassing van afdeling 3:4 Algemene wet bestuursecht voorbereid. Op grond van artikel 6.14 Besluit omgevingsrecht wordt deze kennisgeving gepubliceerd in De Middenstander en de Staatscourant. Het besluit is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het besluit met de bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 16 augustus 2012 ter inzage.

Beroep

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van ter inzage in beroep gaan. U kunt in beroep gaan door een brief te sturen naar de Rechtbank Alkmaar, Postbus 251, 1800 BG in Alkmaar. U kunt uw beroepschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U moet hiervoor beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

  • Vermeld in de brief in ieder geval uw naam, adres, datum, een omschrijving van het besluit waartegen u in beroep gaat en uw redenen van het beroep. Vergeet niet uw handtekening te zetten. Voor in beroep gaan, betaalt u een griffierecht.

  • Ook wanneer u een zienswijze naar voren heeft kunnen brengen of bezwaar heeft kunnen maken, staat beroep open, tenzij u redelijkerwijs kan worden verweten dat u dit niet heeft gedaan.

  • Een bezwaarschrift schorst de uitvoering van het besluit niet. U moet hiervoor ook een verzoek om voorlopige voorziening sturen naar de Voorzieningenrechter van de rechtbank Alkmaar.

Naar boven