Logo Zundert
Ontwerpbestemmingsplan ‘Centrumgebied Rijsbergen’

Ter inzage voor zienswijzen vanaf donderdag 16 augustus 2012 tot en met woensdag 26 september 2012.

Plangebied

Het plangebied van bestemmingsplan ‘Centrumgebied Rijsbergen’ bestaat uit het centrumgebied van Rijsbergen. De begrenzing is afgestemd op de grenzen van de bestemmingsplannen ‘Woongebieden Rijsbergen’, ‘Buitengebied’ en de ontwikkeling ‘Parc Tichelt Rijsbergen’. Bestemmingsplan ‘Centrumgebied Rijsbergen’ is een conserverend plan. Dat wil zeggen dat ontwikkelingen niet worden meegenomen in het plan.

Aanleiding tot het opstellen van bestemmingsplan ‘Centrumgebied Rijsbergen’ is het feit dat de huidige bestemmingsplannen al geruime tijd gelden en daardoor niet altijd voldoende actueel zijn. Daarnaast worden gemeenten door de Wet ruimtelijke ordening gedwongen om bestemmingsplannen actueel te houden en te laten voldoen aan nieuwe (digitale) standaarden. Het bestemmingsplan heeft als doel om de huidige planologische rechten te verankeren in een actuele regeling. Daarnaast is het bestemmingsplan bedoeld om in de gehele gemeente uniformiteit en rechtsgelijkheid in de bouw- en gebruiksmogelijkheden aan te brengen. Uitgangspunt hierbij vormen de voorschriften en mogelijkheden uit de nu geldende bestemmingsplannen.

Inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrumgebied Rijsbergen’ ter inzage wordt gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met de hierbij behorende stukken vanaf 16 augustus 2012 gedurende zes weken, tot en met 26 september 2012, tijdens openingstijden ter inzage bij de gemeente, afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert).

Digitaal bestemmingsplan

Gemeenten zijn verplicht om hun bestemmingsplannen digitaal te maken. Digitale bestemmingsplannen maken het eenvoudiger om actuele en betrouwbare ruimtelijke informatie te verstrekken. In het digitale bestemmingsplan kunt u op een bepaald perceel klikken en daarmee de regels ophalen die gelden voor dat perceel. De digitale versie van het bestemmingsplan is het juridisch bindende plan.

Het digitale ontwerpbestemmingsplan ‘Centrumgebied Rijsbergen’ is in te zien via de website van de gemeente Zundert, www.zundert.nl onder ‘Inwoner’ → ‘Ruimtelijke procedures’ → ‘Bestemmingsplannen’ en rechtstreeks via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Iedereen kan gedurende de inzagetermijn, dus tot en met 26 september 2012, zijn of haar zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Mondelinge zienswijzen kunnen op afspraak worden ingebracht bij de afdeling Strategie en Programmering. U dient hiervoor telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (076) 596 98 19.

Vervolgprocedure

Als de inzagetermijn voorbij is, wordt aan de raad een voorstel gedaan tot vaststelling van het bestemmingsplan. In dat voorstel worden de eventuele ingekomen zienswijzen meegenomen bij de besluitvorming. In het vervolg van de procedure komt het bestemmingsplan nogmaals ter inzage te liggen als (eventueel gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan. De mogelijkheid bestaat dan nog om beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven