Verkeersbesluit tot intrekking van Besluit nr. 2005/13/CNB (Invaarverbod voor de zeehavens van Amsterdam)

Besluit nr. 2012/101/CNB

De directeur van het openbaar lichaam Centraal Nautisch Beheer Noordzeekanaalgebied,

Gelet op de artikelen 5 en 6 van de Scheepvaartverkeerswet.

Besluit:

Artikel 1

Met ingang van 1 augustus 2012 wordt het Besluit nr. 2005/13/CNB (Invaarverbod voor de zeehavens van Amsterdam) ingetrokken.

Artikel 2

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Amsterdam, 7 augustus 2012

Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam, De directeur Centraal Nautisch Beheer Noordzeekanaal gebied, A.M.C. van Oosten

Beroepsmogelijkheid:

Tegen dit verkeersbesluit kan door een belanghebbende, op grond van artikel 6 van de Scheepvaartverkeerswet en op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen 6 weken na bekendmaking, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de rechtbank. Het beroep moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • de naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden van beroep.

Het beroep kan gericht worden aan:

Rechtbank Amsterdam

Sector Bestuursrecht Algemeen

Postbus 75850

1070 AW Amsterdam.

TOELICHTING

De noodzaak voor het invaartverbod middels besluit nr. 2005/13/CNB is vervallen omdat het invaartverbod is opgenomen in de Regionale Havenverordening Noordzeekanaalgebied 2012.Er gold een invaarverbod op grond van de geplaatste verkeersborden dat op een verkeersbesluit was gebaseerd. Nu is het systeem aldus dat het verbod om een havenbekken is opgenomen in artikel 3.8 van de Regionale Havenverordening Noordzeekanaalgebied 2012 (‘Aanwijzing havenbekkens met een invaartverbod.’). Het verbod geldt als een havenbekken is aangewezen.

Naar boven