Logo Gorinchem
Vooraankondiging voorontwerpbestemmingsplan ‘Lingewijk-Zuid’ te Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro.), dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het gebied Lingewijk-Zuid (4206).

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: de Jacob van der Ulftstraat en de Loevesteinlaan;

  • ten oosten: de Arkelsedijk, het districtkantoor van de politie, Eike’s hof en de Linge;

  • ten zuiden: het Kanaal van Steenenhoek;

  • ten westen: het Merwedekanaal en het uitwerkingsplan Lingewijk-Noord.

Het bestemmingsplan wordt opgesteld omdat de ter plaatse geldende bestemmingsplannen verouderd zijn. Daarnaast wordt de beoogde herontwikkeling van Zandvoort-Noord en enkele bouwblokken in Zandvoort-Midden en Zandvoort-Zuid mogelijk gemaakt in het nieuwe bestemmingsplan.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro. wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen stukken ter visie worden gelegd. Ook is het niet mogelijk voor onafhankelijke instanties advies uit te brengen over het voornemen.

Wanneer het voorontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd en kan iedereen een inspraakreactie naar voren brengen. Hierover volgt naar verwachting in september 2012 een publicatie in o.a. het huis-aan-huisblad ‘De Stad Gorinchem’.

Voor informatie over deze kennisgeving of over het op te stellen voorontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw W.M.A. van Hulten van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183-65 93 16. E-mailen kan naar W.v.Hulten@gorinchem.nl.

Gorinchem, 14 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Gorinchem.

Naar boven