Ontwerpbestemmingsplan Voetangelweg 2a en ontwerpbesluit hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder voor bestemmingsplan Voetangelweg 2a in Abcoude

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen geven overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het perceel Voetangelweg 2a in Abcoude.

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening jo afdeling 3.4. van de Algemeen wet bestuursrecht en de artikelen 83, eerste lid, en 110c Wet geluidhinder, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Voetangelweg 2a’ (IDN NL.IMRO.0736.bpp008Voetangelweg-ow01) en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde en de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 27 januari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan Voetangelweg 2a behelst het juridisch-planologisch mogelijk maken van het oprichten van een bedrijfswoning ten dienste van de paardenhouderij op het perceel Voetangelweg 2a.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Conform artikel 110a van de Wet geluidhinder is de hogere waarde bepaald voor de bedrijfswoning aan de Voetangelweg 2a. De hoogst berekende geluidsbelasting wordt als de maximaal toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld. Het ontwerpbesluit hogere waarde gaat vergezeld van een kaart, waarop de locatie van het waarneempunt is weergegeven, evenals de ter plaatse vastgestelde hogere waarde. In het besluit wordt een afweging gemaakt over het toepassen van geluidsreducerende maatregelen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan is op de volgende manieren te raadplegen:

  • Het digitale bestemmingsplan is interactief te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. U komt rechtstreeks bij het bestemmingsplan via het volgende adres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0736.bpp008Voetangelweg-ow01. De authentieke digitale planbestanden kunt u downloaden via de locatie http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.

  • Alle plandocumenten (inclusief het ontwerpbesluit hogere waarde) en achterliggende stukken zijn eenvoudig te downloaden via www.derondevenen.nl onder ‘Bekendmakingen’.

  • De papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde zijn in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis, de openingstijden zijn: ma. t/m do. 08.30–16.00 uur, vr. 08.30–12.30 uur, voorts ma. 16.00–20.00 uur en in de openbare bibliotheek in Abcoude, Broekzijdselaan 46b op: ma.,vr. 14.00–17.00 en 19.00–21.00 uur, wo. 14.00–17.00 uur en za. 11.00–14.00 uur.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde voor Voetangelweg 2a liggen ter inzage van 27 januari 2012 tot en met 8 maart 2012.

Indienen zienswijzen

Eenieder kan tijdens bovengenoemde termijn een schriftelijke zienswijze tegen het bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van De Ronde Venen, postbus 250, 3640 AG Mijdrecht.

Belanghebbenden kunnen een schriftelijke zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij het College van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen (zelfde adres).

In beide gevallen kunt u voor het indienen van een mondelinge zienswijze een afspraak maken met Arjen Noordhoff van de afdeling RO. Hij is op dinsdag t/m vrijdag tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 0297 55 15 37.

Naar boven