Logo Deventer
Bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening Exploitatieplan Bedrijvenpark A1 en Beeldkwaliteitsplan Bedrijvenpark A1, 1e herziening

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van maandag 20 augustus tot en met maandag 1 oktober 2012 ter inzage ligt:

  • het bij raadsbesluit van 18 juli 2012 vastgestelde bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening;

  • het bij raadsbesluit van 18 juli 2012 vastgestelde exploitatieplan Bedrijvenpark A1;

  • het bij raadsbesluit van 18 juli 2012 vastgestelde beeldkwaliteitsplan Bedrijvenpark A1, 1e herziening.

Achtergrond: uitspraak Raad van State Bedrijvenpark A1

De raad van de gemeente Deventer heeft op 18 november 2009 het bestemmingsplan Bedrijvenpark A1 en het exploitatieplan Bedrijvenpark A1 vastgesteld. Op 11 januari 2012 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan over deze plannen. Het exploitatieplan is door de Raad van State vernietigd. Tevens heeft de Raad van State een deel van het bestemmingsplan Bedrijvenpark A1 vernietigd. Het betreft het plandeel met de bestemming Kantoor.

De rest van het plangebied is onherroepelijk geworden door de uitspraak van de Raad van State. Het onherroepelijke bestemmingsplan Bedrijvenpark A1 kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D124-OH01.

De digitale bestanden van het onherroepelijke bestemmingsplan Bedrijvenpark A1 zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D124-OH01/ .

Vastgesteld bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening

Op 18 juli 2012 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het oostelijk deel van het plangebied, globaal gelegen tussen de spoorweg en de Molbergsteeg. In deze herziening is de kantoorbestemming komen te vervallen. Dit is aanleiding geweest om de situering van de hoofdinfrastructuur enigszins aan te passen. De mogelijkheid van vestiging van een bedrijf met een veiligheidszone (BEVI-inrichting) is geschrapt. Ook is een aantal correcties in de eerste herziening verwerkt. Ten behoeve van deze herziening van het oostelijke gedeelte van het Bedrijvenpark zijn onderliggende onderzoeken geactualiseerd.

Voor een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het bestemmingsplan.

Vastgesteld exploitatieplan Bedrijvenpark A1

Omdat het exploitatieplan uit 2009 is vernietigd door de Raad van State, heeft de gemeenteraad voor het hele gebied op 18 juli 2012 een nieuw exploitatieplan vastgesteld. Hierbij is rekening gehouden met het bestemmingsplan Bedrijvenpark, 1e partiële herziening, dat gelijktijdig met dit exploitatieplan is vastgesteld. Dit exploitatieplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpexploitatieplan. Voor een exacte beschrijving van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpexploitatieplan wordt verwezen naar het raadsbesluit met betrekking tot de vaststelling van het exploitatieplan.

Beeldkwaliteitsplan bedrijvenpark A1, 1e herziening

Naar aanleiding van de gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan, is ook het Beeldkwaliteitsplan Bedrijvenpark A1 herzien. De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • kantoren zijn vervangen door bedrijven;

  • de ‘kantorendriehoek ’is gericht op hoogwaardige bedrijven;

  • wijziging van de hoofdinfrastructuur;

  • aanpassing deelgebieden in het beeldkwaliteitplan;

  • versmalling van de tunnel onder de spoorlijn is ten gevolge van minder verkeer.

Stukken inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening, het vastgestelde exploitatieplan Bedrijvenpark A1 en het vastgestelde beeldkwaliteitsplan Bedrijvenpark A1, eerste herziening, kunt u inzien op de gemeentelijke website http://www.deventer.nl/bedrijvenparka1.

Tevens kunt u het vastgestelde bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.D124a-VG01.

De digitale bestanden van het vastgestelde bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.D124a-VG01/ .

Ook kunt u de plannen inzien tijdens de openingstijden bij:

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81,

  • het Gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70,

  • in Colmschate: in de Wijkbibliotheek, Flora 259

  • In Gorssel: in het voormalig gemeentehuis van Gorssel, Hoofdstraat 28.

Reageren

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het bestemmingsplan Bedrijvenpark A1, 1e partiële herziening en/of het exploitatieplan Bedrijvenpark A1 bij de gemeenteraad heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn zienswijzen tot de gemeenteraad te wenden, beroep instellen bij:

  • de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State,

    Postbus 20019, 2500

    EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij:

  • de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State,

    Postbus 20019,

    2500 EA Den Haag.

Tegen het beeldkwaliteitsplan Bedrijvenpark A1, 1e herziening kan geen beroep worden ingesteld.

Naar boven