Logo Voorschoten
Ontwerpbestemmingsplan ‘Dobbewijk’, Voorschoten

Het college van B&W werkt aan het opstellen van het bestemmingsplan Dobbewijk. De grens van het plangebied wordt in het noorden en westen gevormd door het agrarisch gebied, in het oosten door de spoorlijn Leiden – Den Haag en in het zuiden door de Wijngaardenlaan.

Het bestemmingsplan gaat voor een deel van de bedrijven en de woningen uit van de bestaande situatie. Daarnaast worden bedrijfsontwikkelingen mogelijk gemaakt langs een nieuw aan te leggen rondweg, die erop is gericht om het woonverkeer en het (vracht)verkeer voor de bedrijven optimaal te scheiden. Bij de nadere invulling van het bestemmingsplan wordt aangehaakt aan de Structuurvisie Dobbewijk, welke op 5 juli 2012 door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het ontwerp van het bestemmingsplan Dobbewijk ligt met bijbehorende stukken ter inzage vanaf vrijdag 17 augustus tot en met donderdag 27 september 2012 in de hal van het gemeentehuis aan de Leidseweg 25 in Voorschoten. Daar kunt u terecht op werkdagen van 8.30 uur – 12.30 uur en op donderdagavond van 18.00-20.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de ter inzage periode kan men schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad, postbus 393, 2250 AJ Voorschoten. Zienswijzen kunnen ook mondeling worden ingediend volgens afspraak.

De gemeenteraad betrekt de zienswijzen bij zijn besluit. Wie tijdens de terinzagelegging geen zienswijze naar voren brengt, kan in beginsel geen beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Voor nadere informatie en afspraken kunt u contact opnemen met de heer Ruud van der Mark, projectleider bestemmingplannen. Telefoon: 14071.

Inloopbijeenkomst op 4 september 2012

De gemeente Voorschoten organiseert een inloopbijeenkomst over het ontwerpbestemmingplan Dobbewijk. Medewerkers van de gemeente kunnen u nadere informatie geven en uw eventuele vragen beantwoorden. Ook wethouder Inge Adema-Nieuwenhuizen van Werk, Welzijn en Beheer Omgeving is aanwezig.

De inloopbijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 4 september 2012 in het Cultureel Centrum, Prinses Marijkelaan 4 in Voorschoten. U kunt inlopen van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Naar boven