Logo Katwijk
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Tijdelijk gebruik locatie Valkenburg

Het door de raad van de gemeente Katwijk op 5 juli 2012 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Tijdelijk gebruik locatie Valkenburg ligt met ingang van 18 augustus 2012 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage.

Het plangebied behelst het Katwijkse deel van het voormalige vliegkamp Valkenburg, de ontsluitingsweg van het vliegkamp, de 1e Mientlaan, met de daaraan gelegen bebouwing. Eén van de barakken aan de Wassenaarseweg maakt deel uit van het plangebied voor dit bestemmingsplan. Het betreft de eerste barak gezien vanaf Katwijk.

Dit bestemmingsplan beoogt het huidige gebruik van de gronden en gebouwen binnen het plangebied mogelijk te maken totdat de ontwikkeling van Locatie Valkenburg begint.

Het bestemmingsplan heeft daarnaast tot doel om een actueel juridisch kader te bieden voor het plangebied. De ter plaatse van het plangebied vigerende bestemmingsplannen zijn verouderd. Dit is in strijd met de uit art. 3.1 Wro voortvloeiende verplichting om op 1 juli 2013 actuele bestemmingsplannen te hebben die digitaal uitwisselbaar en raadpleegbaar zijn.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld met inachtneming van de wijzigingen zoals omschreven in het raadsvoorstel en de genoemde ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen tijdelijk gebruik locatie Valkenburg’ De volgende wijzigingen zijn onder andere aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • Het bieden van de mogelijkheid tot (motor)zweefvliegen op de daarvoor op de verbeelding aangegeven gebieden.

  • De bestemming ‘bos’ is toegevoegd ter bescherming van het Helofytenfilter en het Bunkerbos in het gebied.

  • Enkele tekstuele aanpassingen (ambtshalve wijzigingen) die geen gevolgen hebben voor de inhoud van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het bestemmingsplan is verbeeld en raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens ligt het bestemmingsplan ter inzage op het gemeentehuis van Katwijk.

Beroep

Tegen het besluit van de raad kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt en

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt.

  • tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Digitaal indienen is ook mogelijk via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. U moet wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Naar boven