Kennisgeving voor opslag van UF6 te Almelo

Kernenergiewet

Vergunning Urenco Nederland B.V. te Almelo

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie deelt mee dat bij besluit van 10 augustus 2012 op grond van artikel 15, onder b, van de Kernenergiewet vergunning is verleend aan Urenco Nederland B.V. te Almelo (verder: Urenco) ten behoeve van het oprichten van een gebouw voor opslag van UF6, te weten feed en tails (CRDC 2) en het oprichten van een hal ten behoeve van de tussenopslag van inwendig gecontamineerde uit bedrijf genomen installatieonderdelen (CSF). Urenco heeft in Almelo verrijkingsinstallaties voor de productie van licht verrijkt uranium. Dit uranium dient als brandstof voor kerncentrales over de gehele wereld. Daarnaast verrijkt Urenco op kleinere schaal stabiele isotopen.

Dit besluit is bij brief van 10 augustus 2012 aan Urenco Nederland B.V. verzonden.

Procedure

Voor de behandeling van de vergunningaanvraag is ingevolge artikel 17, vierde lid, van de Kernenergiewet hoofdstuk 4, titel 4.1, van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit houdt in dat naar aanleiding van de vergunningaanvraag direct de definitieve vergunning is afgegeven.

Conform artikel 20.3, derde lid, van de Wm treedt deze beschikking niet eerder in werking dan nadat de betrokken omgevingsvergunningen zijn verleend.

Bezwaar

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag van verzending van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, directie Wetgeving en Juridische Zaken, ALP X/050, Postbus 20101, 2500 EC ’s-Gravenhage.

Nadere informatie

De vergunning en alle hierop betrekking hebbende documenten zijn te downloaden vanaf: www.rijksoverheid.nl/vergunningaanvragen-kernenergiewet.

Naar boven