Mededeling Tracébesluit A15 Maasvlakte – Vaanplein

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tacébesluit.

In het kader van deze coördinatie deelt de Minister van Infrastructuur en Milieu mede dat de volgende besluiten zijn genomen.

Welke besluiten zijn genomen en liggen ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A15 Maasvlakte – Vaanplein zijn onderstaande besluiten genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

  • 1. bij besluit van 24 juli 2012, kenmerk B20120104, is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barendrecht op grond van artikel 2.1 en 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aan A-Lanes A15 Mobility v.o.f. een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen verleend. Het betreft het bouwen van een viaduct (KW100) aan de zuidzijde van het verkeersknooppunt Vaanplein te Barendrecht. Voor het verbeteren van de verkeersdoorstroming op de rijksweg A15/A29 vindt er een herstructurering plaats van het Vaanplein. Vanwege een andere aanleg van de wegen moeten er acht kunstwerken worden gesloopt binnen de gemeente Barendrecht en worden drie nieuwe kunstwerken gebouwd. Het viaduct (KW 100) is een van deze drie kunstwerken;

  • 2. bij besluit van 24 juli 2012, kenmerk B20120118, is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barendrecht op grond van artikel 2.1 en 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aan A-Lanes A15 Mobility v.o.f. een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen verleend. Het betreft het plaatsen van een damwand aan de noordwestzijde van het Vaanplein. De nieuw aan te leggen weg nabij kunstwerk 6 wordt op een palenmatras aangelegd.

De ruimten tussen de palen worden opgevuld en afgewerkt met een talud. Nabij het huidige kunstwerk 6 (KW6) is dit echter niet mogelijk. Om die reden wordt een damwand aangebracht.

De besluiten zijn op 3 augustus 2012 bekendgemaakt en zijn niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De besluiten en de bijbehorende stukken liggen tot en met 14 september 2012 ter inzage in het Gemeentelijk Servicecentrum van de gemeente Barendrecht, Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht.

Het Servicecentrum is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 15.00 uur. Op afspraak kunnen de stukken tevens op maandag en woensdag van 15.00 uur tot 20.00 uur en op dinsdag en donderdag van 15.00 uur tot 17.00 uur ingezien worden. Afspraken kunnen op de volgende wijzen gemaakt worden: digitaal via www.barendrecht.nl>dienstverlening>digitale balie>afspraak maken, telefonisch op nummer 140 180 en persoonlijk bij de receptie van het Servicecentrum.

Hoe kunnen belanghebbenden beroep indienen?

Tot en met 14 september 2012 staat voor belanghebbenden beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het instellen van beroep tegen de besluiten geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Posbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot de besluiten kunt u zich wenden tot de heer ing. P.M. van der Graaf van het team Vergunningen, telefoon 0180-69 83 28.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Bestuurlijk-Juridische Zaken en Vastgoed, mr. ing. C.G.J.M. Peeters

Naar boven