Logo Koggenland
Notitie Reikwijdte en Detailniveau, PlanMER bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken op basis van artikel 7.9 van de Wet milieubeheer bekend van plan te zijn om een milieueffectrapport (planMER) op te stellen als voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan voor het landelijk gebied. Het opstellen van een planMER is nodig omdat het bestemmingsplan Landelijk Gebied het kader biedt voor mogelijke milieueffectrapportage – (beoordelingsplichtige) activiteiten, zoals bijvoorbeeld de uitbreiding van veehouderijen. Tevens is volgens de Natuurbeschermingswet 1998 een passende beoordeling verplicht voor het bestemmingsplan.

Ter voorbereiding van het milieueffectrapport is een notitie gemaakt over de gewenste reikwijdte en het gewenste detailniveau van het milieueffectrapport. Deze notitie maakt duidelijk hoe het planMER zal worden opgesteld: welke milieuonderdelen zullen worden beoordeeld en welke beoordelingscriteria zullen worden gehanteerd.

Tegen zowel het voornemen om een milieueffectrapport op te stellen als de notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau’ kunnen zienswijzen kenbaar worden gemaakt. De notitie ’Reikwijdte en Detailniveau, PlanMER bestemmingsplan Landelijk Gebied’ ligt met ingang van 27 augustus tot en met 7 oktober 2012 ter inzage op het gemeentehuis, Middenhof 2 in De Goorn en is tijdens openingstijden in te zien. Tevens is de notitie digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website (www.koggenland.nl / wonen en werken / bestemmingsplannen / landelijk gebied).

Gedurende de bovengenoemde periode kan eenieder een zienswijze indienen op de volgende wijze:

  • Schriftelijk aan burgemeester en wethouders van Koggenland, Postbus 21, 1633 ZG Avenhorn;

  • Mondeling, na afspraak met de behandelend ambtenaar (0229 - 54 84 34).

Tijdens de bovengenoemde periode worden de bij de besluitvorming over het bestemmingsplan betrokken bestuursorganen geraadpleegd. De Commissie m.e.r. wordt geen advies gevraagd over het voornemen om een milieueffectrapport op te stellen.

De Goorn, 26 augustus 2012

Naar boven