Logo Leidschendam-Voorburg
Ontwerp bestemmingsplan ‘’t Loo’’

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan ''t Loo'’ ter inzage ligt. Het college legt het bestemmingsplan opnieuw ter inzage uit het oogpunt van zorgvuldigheid ten aanzien van de opgenomen wijzigingsbevoegdheid voor de locatie van de voormalige Goede Herder-kerk.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt in het stedelijk gebied van Voorburg en is begrensd door de Randstadrail aan de noordzijde, de gemeentegrens met Den Haag aan de westzijde, het park 't Loo aan de zuidzijde en de Broeksloot aan de Oostzijde.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat op grond van de Wro de gemeente een vastgesteld bestemmingsplan ten minste eens in de tien jaar moet herzien en aanpassen aan de gewenste en noodzakelijke ontwikkelingen.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt voor de wijk één planologisch regime geschapen, zodat er nog maar een bestemmingplan gehanteerd hoeft te worden. Het bestemmingsplan zal een overwegend conserverend karakter hebben. Voor de herontwikkeling op de locatie 'Goede Herderkerk' is via een wijzigingsbevoegdheid de mogelijkheid geboden om de huidige maatschappelijke bestemming te wijzigen in wonen.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van vrijdag 10 augustus tot en met donderdag 20 september 2012.

Inzien bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerp bestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.bptloo-0100;

  • Op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

  • Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam) en informatiepunt ’t Swaentje (Herenstraat 76, Voorburg).

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg, postbus 905, 2270 AX Voorburg.

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van uw naam, adres en een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijze moet voorzien zijn van een handtekening. Het is niet mogelijk om een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw R. Surie van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid, telefoonnummer (070) 300 9214.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw R. Surie of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijk Juridisch Beleid op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 9 augustus 2012

Naar boven