MER procedure Buitengebied Rijssen-Holten

Vanaf woensdag 1 februari 2012 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Rijssen-Holten’ met de daarbij behorende stukken ter inzage.

Ten aanzien van dit bestemmingsplan dient inzichtelijk gemaakt te worden wat de effecten voor het milieu zijn. De mogelijkheden in het bestemmingsplan Buitengebied Rijssen-Holten voor de uitbreiding van agrarische bedrijven kunnen effecten hebben ten opzichte van omliggende Natura 2000 gebieden. Tevens dienen mogelijke uitbreidingen voor intensieve veehouderijen ook globaal beoordeeld te worden op eventuele milieueffecten. Daarvoor dient de gemeente een milieueffectrapportage (hierna MER) op te stellen.

Bij het ontwerp bestemmingsplan ligt ook de MER ter inzage. De uitkomsten van de MER maken deel uit van de besluitvorming van het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Rijssen-Holten. Ten aanzien van de MER is het mogelijk om zienswijzen in te dienen over de inhoud van de MER. Dit mogen ook zienswijzen zijn die zich niet richten tegen de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan, maar alleen zien op de inhoud van de MER.

Tegelijkertijd met de MER ter inzage legging zal het wettelijk verplichte advies van de commissie MER gevraagd worden.

Het plan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar

Het plan is digitaal raadpleegbaar en beschikbaar. Ga naar onze website www.rijssen-holten.nl onder actueel/bekendmakingen. Hier vindt u een link naar de raadpleegomgeving en een link naar de digitale bestanden.

Wilt u toch graag een papieren exemplaar inzien dan kunt u terecht bij de medewerkers van de afdeling Wonen en Ondernemen of tijdens openingsuren bij het loket Wonen en Ondernemen in de publiekshal van het gemeentehuis, Schild 1 in Rijssen.

Meer informatie

U kunt vanaf woensdag 1 februari 2012 gedurende een termijn van 6 weken een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen over het ontwerp MER bij het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 244, 7460 AE in Rijssen. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met een medewerker van het team Administratief en Juridisch, t (0548) 854 837. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp MER de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven