Logo s-Hertogenbosch
Vastgesteld bestemmingsplan op grond van artikel 3.8 lid 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening

‘Mariaburg’ (NL.IMRO.0796.0002135-1401)

Met dit nieuwe plan wordt een groot toegankelijk groen en bosrijk gebied gecreëerd met landschappelijke, ecologische en recreatieve kwaliteiten. De bouwmogelijkheden bestaan uit acht bouwkavels aan de Vliertwijksestraat. Ook maakt het bestemmingsplan indirect bebouwing achter het klooster mogelijk.

Het plangebied ligt in Hooge Heide Midden. Het ligt tussen de Waterleidingstraat en de A59, ten oosten van de doorgaande verbindingsroute Vliertwijksestraat. In het gebied ligt de ontsluitingsweg Vliertwijksestraat. Het gebied bestaat uit de percelen kadastraal bekend als ‘Gemeente Rosmalen, sectie F nummer 4793G’ ‘Gemeente Rosmalen sectie F 04763G’ en ‘Gemeente Rosmalen sectie F 04628G’. Onderdeel van het plangebied is een kloostergebouw (Graafsebaan 172). Dit gebouw is aangewezen als gemeentelijk monument.

De belangrijkste wijzigingen zijn: de aanduiding ‘milieuzone – grondwaterbeschermingsgebied’ en de dubbelbestemming ‘Leiding – Water’ is toegevoegd.

Ter inzage

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan op 26 juni 2012 gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 13 augustus 2012 gedurende zes weken ter inzage. De stukken liggen in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen (klik op Bestemmingsplannen, Vastgesteld) of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden. Hebt u geen internet? In de hal van het Stadskantoor kunt u gebruikmaken van computers met internet.

Beroep tegen een bestemmingsplan?

Wilt u beroep instellen tegen dit bestemmingsplan? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Bovendien moet u tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend. Dit laatste geldt niet in twee gevallen:

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad te wenden; of

  • als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp heeft aangebracht.

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Algemene informatie Omgevingsloket

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 10 augustus 2012

Naar boven