Logo Zaanstad
Vaststelling bestemmingsplan Westzanerdijk

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken op grond van artikel 3.8 lid 4 Wro bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 21 juni 2012, nummer 2012/44, het bestemmingsplan Westzanerdijk, NL.IMRO.0479.STED3755BP-0301, ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied Westzanerdijk en wordt globaal begrensd door, in het oosten de Houtveldweg ter plaatse van de Aris van Broekweg tot na de Houtveldtunnel, in het zuiden de kruising Overtoom/Veldweg met de Westzanerdijk gevolgd door de Ringweg inclusief de groenstrook tot aan het bedrijventerrein Zuid grenzend aan de Albert Heijnweg, in het westen het hart van het Zijkanaal E tot het hart van de Dijksloot en in het noorden door de Dijksloot tot aan de voet van het Westerwindpad met afslag naar de Mandelastraat gevolgd door het Raamzaagpad, de Blokzaag tot aan de Houtveldweg.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er ten opzichte van het ontwerp wijzigingen aangebracht in de toelichting, de regels en de verbeelding. Deze wijzigingen staan omschreven in bijlage 1 en 2 van de toelichting en in de overwegingen van het vaststellingsbesluit.

Inzage.

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 9 augustus 2012 tot en met donderdag 20 september 2012 ter inzage op de volgende adressen:

  • balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam, openingstijden: maandag – woensdag van 8.30 –16.00 uur, donderdag van 8.30 – 19.00 uur en vrijdag van 8.30 – 12.00 uur;

  • buurtcentrum De Lorzie, Marktplein 3 te Wormerveer,

    openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Ook is het bestemmingsplan digitaal in te zien:

  • via de website www.ruimtelijkeplannen.nl,

  • via de website www.zaanstad.nl onder het thema ‘Wonen en leven’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’ en volgende. De digitale vorm is leidend.

Beroep.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht;

  • belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

  • Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Schorsing.

Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken het besluit te schorsen.

Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl .

Naar boven