Logo Bergen op Zoom
Ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Halsteren’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Halsteren’ gereed is.

Het bestemmingsplan heeft tot doel te komen tot een actualisering van de geldende bestemmingsplannen, op basis van een actueel en uniform planologisch beleid, met als resultaat een juridische regeling toegesneden op actuele functies, gebruik en ontwikkelingen. Het plan heeft een consoliderend karakter. Gelet op ontwikkelingen in de nabije toekomst is het gebied Vogelenzang niet in het plangebied opgenomen. Voor dit gebied wordt op termijn een afzonderlijk bestemmingsplan opgesteld en in procedure gebracht. Het plangebied betreft het centrumgebied van de kern Halsteren. Het plangebied omvat globaal het bebouwingslint van de Dorpsstraat.

Het plangebied wordt begrensd door:

  • De hoek Tholenseweg, Dorpsstraat, in het zuiden;

  • De Dorpsstraat, de bebouwing aan het Burgemeester Mastboomplein, Dorpsstraat, Hadrianushof en het Lindenlaantje, en de Gasthuisstraat in het oosten;

  • De Kerkheininge en het verlengde daarvan (tot aan het Maaipad) in het noorden;

  • Het Maaipad (tot aan de Kromstraat), een gedeelte van de Nieuwstraat alsmede lintbebouwing aan de westzijde van de Dorpsstraat in het westen.

Vanaf 22 februari 2012 heeft het voorontwerpbestemmingsplan ‘Centrum Halsteren’ gedurende zes weken op de gebruikelijke wijze ter visie gelegen. Gedurende deze termijn zijn inspraakreacties ingediend. Naar aanleiding van de reacties zijn er een aantal aanpassingen in het plan opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 13 augustus 2012 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het ontwerpplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl. (Ruimtelijke Ordening & Beheer / Ruimtelijke ordening / Ruimtelijke plannen / Bestemmingsplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling reacties tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken.

Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan het college van burgemeester en wethouders (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u mondelinge reacties wenst in te brengen, neemt u contact op met de heer J. Cats, telefoon (0164) 27 75 55 danwel de heer B. Verdonschot, telefoon (0164) 27 74 91. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw reactie kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u opnemen met mevrouw M. Mutsaers van het Bureau Ruimtelijke Ordening (0164) 27 74 26.

Bergen op Zoom, 10 augustus 2012

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, de burgemeester, Drs. J.M.M. Polman

De secretaris, Mevr. mr. A.C. Spindler

Naar boven