Logo Amsterdam - Centrum
Omgevingsvergunning met projectafwijking Rapenburg 95; Amsterdam Centrum

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend dat met ingang van 10 augustus 2012 de omgevingsvergunning voor het gebouw Rapenburg 95 voor een ieder ter inzage zal liggen.

De activiteiten waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd betreft het veranderen en vergroten van het gebouw Rapenburg 95 tweede tot en met vierde bouwlaag met bestemming tot drie woningen. De omgevingsvergunning heeft betrekking op activiteiten als bedoeld in artikelen 2.1 lid 1 onder a en h, en 2.2 lid 1 onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het vergroten van het gebouw, welke bestaat uit het ophogen van het dak, is in strijd met het bestemmingsplan Groot Waterloo. De bouwhoogte die daardoor ontstaat, is in strijd met de bouwhoogteregeling van het bestemmingsplan. Voor deze strijdigheid is een procedure tot afwijking van het bestemmingsplan gevolgd als genoemd in artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3 van de Wabo.

Ter inzage

De omgevingsvergunning ligt vanaf 10 augustus 2012 tot en met 20 september 2012 ter inzage bij:

  • het Voorlichtingsloket, in het Stadhuis, Amstel 1, (bel 14020 voor de openingstijden)

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden die tegen de ontwerpomgevingsvergunning een zienswijze hebben kenbaar gemaakt bij het dagelijks bestuur, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij het dagelijks bestuur kenbaar te maken, beroep instellen bij de Rechtbank Amsterdam, Sector bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Beroepschriften kunnen ook digitaal worden ingediend. Dat kan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Amsterdam, 9 augustus 2012

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum

Naar boven