Logo Deurne
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Koolhof’(artikel 3.8 Wro)

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend, dat de gemeenteraad op 26 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Koolhof’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Stadhoudersweg, aan de noordzijde door de Hogeweg, aan de oostzijde door de Molenstraat/Zeilbergsestraat en aan de zuidzijde door spoorlijn Eindhoven-Venlo/Hagelkruisweg. Aan de Hagelkruisweg en een gedeelte van de Zeilbergsestraat worden de achterkanten van de woonpercelen als begrenzing aangehouden.

Voor de exacte ligging van de grenzen van het plangebied verwijzen wij u naar de plankaart/verbeelding welke deel uitmaakt van dit bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan is conserverend van aard, het legt de bestaande ruimtelijke hoofdstructuur van het plangebied vast en heeft een geactualiseerd planologisch-juridisch regime. Tevens worden de bouwvoorschriften voor woningen en bijgebouwen verbeterd.

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpplan wijzigingen aangebracht in de regels, de verbeelding en de plantoelichting. Voor de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Er zijn tegen het ontwerpbestemmingsplan 6 zienswijzen ingediend.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen vanaf 10 augustus 2012 gedurende zes weken bij het Klantencontactcentrum in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1 ter inzage. Tevens zijn het bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken hieronder te downloaden en is het bestemmingsplan te raadplegen op  www.deurne.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl .

Rechtsbescherming bestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie over het instellen van beroep kunt u terugvinden op Organisatie> Bezwaar, beroep en klachten, onder procedure IIIc.

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer H. Smit van de afdeling Economie via ons algemene telefoonnummer: 0493-387 711.

Naar boven