logo Groningen
Wijziging bestemmingsplan ‘Hoogkerk-Gravenburg’, Groningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 18 juli 2012 een nieuw besluit heeft genomen over de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Hoogkerk-Gravenburg’. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State op 23 mei 2012. Het nieuwe raadsbesluit wijkt op twee punten af van het eerdere vaststellingsbesluit van de gemeenteraad d.d. 22 juni 2011.

Met het nieuwe raadsbesluit worden twee wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan ‘Hoogkerk-Gravenburg’. Het betreft de volgende twee wijzigingen.

  • Aan de toelichting van het bestemmingsplan wordt een nader ecologisch onderzoek toegevoegd naar de nestplaatsen van de huiszwaluw op de locatie waar de twee nieuwe suikersilo’s van SuikerUnie zijn gepland, met een verklaring van Suiker Unie dat vervangende nestruimte wordt gerealiseerd.

  • De plankaart wordt gewijzigd, zodanig dat het plandeel voor de twee nieuwe suikersilo’s is voorzien van de nadere aanduiding ‘suikeropslag in suikersilo’s’. In de juridische toelichting en in artikel 6 ‘Bedrijventerrein’ van de planregels wordt bepaald dat het gebruik en de bebouwingsmogelijkheden zodanig beperkt zijn dat zware milieucategorie 5-activiteiten, zoals de fabricage van suiker, in dit plandeel niet zijn toegestaan.

Het vaststellingsbesluit van 18 juli 2012, het gewijzigde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 10 augustus tot en met 20 september 2012 ter inzage bij:

  • het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Gedempte Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur;

  • het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur;

  • en bij de infobalie van de Vensterschool Hoogkerk, Zuiderweg 70, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Exemplaren van het raadsbesluit, het gewijzigde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tegen betaling verkrijgbaar op de twee eerstgenoemde adressen.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan. Door te zoeken op ‘bestemmingsplan Hoogkerk-Gravenburg’ komt u bij de pdf-bestanden van het plan (‘papieren versie’). U kunt ook doorklikken naar de interactieve bestemmingsplannenkaart. Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op gemeente.groningen.nl/ro-online/plannen.

Van 10 augustus tot en met 20 september 2012 kan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met het vaststellingsbesluit van 18 juli 2012.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Gemeente Groningen, 9 augustus 2012

Naar boven