Logo Kapelle
Bekendmaking gecoördineerd besluit vaststelling bestemmingsplan uitbreiding camping Linda en omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat voor de uitbreiding van camping Linda te Wemeldinge de volgende gecoördineerde besluiten voor een ieder ter inzage liggen:

  • 1. Besluit van de gemeenteraad van 26 juni 2012 om het bestemmingsplan uitbreiding camping Linda vast te stellen. Het bestemmingsplan is vastgesteld in overeenstemming met het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2. Besluit van het college van burgemeester en wethouders van 26 juli 2012 om de omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit bouw, ten behoeve van de bouw van een loods aan de Koudepolderweg te Wemeldinge. De omgevingsvergunning is verleend in overeenstemming met de ontwerp vergunning.

Plangebied

Het plangebied omvat de kadastrale percelen gemeente Kapelle, sectie R, nummers 485, 490 en 592. Dit zijn de percelen ten oosten van camping Linda, gelegen tussen de Koudepolderweg, het kanaal door Zuid-Beveland en de Oosterschelde.

Hoofdlijnen van het plan

Het bestemmingsplan regelt een uitbreiding van het campingterrein, waarbij het aantal standplaatsen gelijk blijft aan het huidige bestemmingsplan en de camping landschappelijk wordt ingepast. Tevens maken het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning de bouw van een onderhoudsloods mogelijk.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregelening van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad van Kapelle heeft hiervoor op 27 maart 2012 een besluit genomen. De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid.

Het plan inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met bijlagen inzien bij de balie burgerservice op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens in pdf-versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl via het pad Inwoner → Bouwen en Wonen → Bestemmingsplannen. Een volledig digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan, met code NL.IMRO.0678.campinglinda-vast is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de wijzigingen die in de omgevingsvergunning zijn aangebracht. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Kapelle, 1 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven