Logo Terneuzen
Bestemmingsplan Sluiskil-Oost

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken volgens artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 juni 2012 het bestemmingsplannen Sluiskil-Oost gewijzigd heeft vastgesteld (NL.IMRO.0715.BPKGP04-VG99).

Het bestemmingsplan Sluiskil-Oost omvat het gebied waar de bedrijven Yara en Heros zijn gevestigd in de Koegorspolder, de voormalige stortplaatsen aan de Koegorsstraat en een deel van het Kanaal Terneuzen-Gent ter hoogte van Yara en Heros.

Voor dit gebied is nu een bestemmingsplan van toepassing. Dit bestemmingsplan is sterk verouderd en komt niet tegemoet aan de huidige inzichten op het gebied van de juridisch-planologische regeling van de bedrijfsvestigingen. Het bestemmingsplan Sluiskil-Oost heeft tot doel de bestaande bedrijfssituatie planologisch vast te leggen en biedt tevens het kader voor beperkte ontwikkelingsmogelijkheden.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met daarbij behorende stukken is van 9 augustus 2012 tot en met 19 september 2012 (digitaal) te raadplegen bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. De publieksbalies in Terneuzen en Axel zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 20.00 uur. De publieksbalie in Sas van Gent is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is ook integraal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.terneuzen.nl/bestemmingsplannen

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde periode kan een belanghebbende schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wanneer u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

De adressering van het beroepschrift is Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat, treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de heer M. van der Ploeg, tel. 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455 000).

Terneuzen, woensdag 8 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Terneuzen, secretaris, F.M.L. Lauret RA.

Locoburgemeester, F.O. van Hulle.

Naar boven