Logo Veghel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Kom Eerde, herziening De Brink’

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Kom Eerde, herziening De Brink’, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 28 juni 2012 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan ‘Kom Eerde, herziening De Brink’ elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.EE01aa020000BP2011-VG01 en digitaal raadpleegbaar op www.veghel.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Eerde, herziening De Brink’ maakt het mogelijk dat vernieuwing en uitbreiding van gemeenschapshuis De Brink te Eerde gerealiseerd kan worden. In voornoemde herziening wordt ten zuiden van de huidige bebouwing een uitbreidingsmogelijkheid gecreëerd.

In het kader van harmonisatie van gemeenschapshuizen binnen de gemeente Veghel is het gewenst dat vernieuwing en uitbreiding van gemeenschapshuis De Brink plaats vindt.

Het bestemmingsplan ‘Kom Eerde, herziening De Brink’ is op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen:

  • In de regels van het plan staat in artikel 3 ‘Maatschappelijk’ onder 3.2.3.d. vermeld ‘de hoogte van een zendmast mag niet meer dan 40 m1 bedragen’ en dit wordt gewijzigd in ‘de hoogte van een zendmast mag niet meer dan 20 m1 bedragen’.

  • De tekst in de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan wordt onder 3.10 ‘Financieel-economische uitvoerbaarheid’ aangepast met de tekst: Door de raad zijn hiervoor de nodige middelen beschikbaar gesteld, waarbij rekening is gehouden met eventuele planschade die voortvloeien uit dit initiatief. Er is geen exploitatieplan conform artikel 6.12 Wro vereist, omdat er geen kosten zijn die op een derde initiatiefnemer verhaald moeten worden. De kosten voor de gemeente van de grondexploitatie over de in het plan begrepen ontwikkeling worden gedekt vanuit het budget van het project ‘Verbouwing gemeenschapshuis De Brink’.

  • De tekst in de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan onder 3.9 ‘Verkeer en parkeren’ onder Parkeerdrukmeting de uitgevoerde dag: ‘vrijdag 1 juli van 16.00 tot en met 21.00 uur’ gewijzigd wordt in ‘vrijdag 1 juli 2011 van 16.00 tot en met 21.00 uur’.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt contact opnemen met de heer G. Verhoeven van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Realisering, bereikbaar via telefoonnummer 0413-386557.

Veghel, 8 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Veghel.

Naar boven