Vooraankondiging en terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan IJsseldijk-Noord 2005, 4e herziening

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het perceel IJsseldijk-Noord 123. Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 2005, 4e herziening’ met ingang van donderdag 26 januari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt.

Met dit bestemmingsplan wordt het planologisch-juridisch kader geboden om de voormalige varkensstal achter op het perceel te herbouwen tot recreatieve zorgaccommodatie. In deze accommodatie worden twee eenheden ingericht als vakantieverblijf voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. De derde eenheid zal worden ingericht als dagbestedingsruimte voor de (dag)opvang van mensen met een zorgvraag. Ontsluiting van de accommodatie vindt plaats via de weg zoals thans ook aanwezig voor de ontsluiting van de varkensstal. Dit bestemmingsplan voorziet tevens in verkleining van het agrarisch bouwvlak. Het plangebied wordt aan de noordwestzijde begrensd door de watergang, die ligt achter het woonhuis IJsseldijk-Noord 110a en de agrarische schuren op het perceel IJsseldijk-Noord 122 en 123. Twee watergangen vormen de noordoostelijke en zuidwestelijke begrenzing. De zuidoostelijke begrenzing ligt circa 170 meter verderop in het open veenweidegebied.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij de gemeenteraad van Ouderkerk, postbus 3018, 2935 ZG Ouderkerk aan den IJssel. Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel, tijdens kantooruren. Wanneer u uw zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ordening, telefoon (0180) 681055. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via onze gemeentelijke website www.ouderkerk.nl → actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen. Tevens kunt u het plan raadplegen op de landelijke website via

www.ruimtelijkeplannen.nl.

25 januari 2012

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk.

Naar boven