Logo Utrechtse Heuvelrug
Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Overberg, Eindseweg’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 2 juli 2012 het bestemmingsplan ‘Overberg, Eindseweg’ gewijzigd heeft vastgesteld (identificatienummer: NL.IMRO.1581.bpAMReindseweg-va01). Er is geen exploitatieplan vastgesteld, aangezien het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 10 augustus 2012 gedurende zes weken (tot en met 20 september 2012).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan is een uitwerking van het stedenbouwkundig plan en beoogt de bouw mogelijk te maken van in totaal 27 woningen met bijbehorend openbaar gebied. In het noorden wordt het gebied begrensd door onbebouwd agrarische grond, aan de oostzijde door de Eindseweg, ten westen van het gebied is de bebouwing van De Hucht gelegen en aan de zuidzijde is de Haarweg gelegen. De wijzigingen ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan zijn opgenomen in de Nota zienswijzen en de Nota ambtshalve wijzigingen, zoals ook vermeld wordt in het vaststellingsbesluit.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan (en de daarop betrekking hebbende stukken) is binnen de genoemde termijn elektronisch raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl. Via de rubriek ‘Direct naar’ onder ‘Stukken ter inzage’ vindt u de digitale koppelingen naar het plan. Een andere mogelijkheid is via http://www.heuvelrug.nl/index.php?mediumid=5&pagid=1002.

U kunt het plan ook inzien in de Gemeentewinkel, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in basisschool De Wegwijzer in Overberg tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan beroep worden ingesteld door:

  • a. een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

  • b. een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • c. een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Ingevolge artikel 1.1, lid 1, onder a van de Crisis- en herstelwet is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet op dit besluit van toepassing. Om die reden moeten de beroepsgronden op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet in het beroepschrift worden opgenomen en kunnen deze na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde Afdeling. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreden van het bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven