Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Zeist-West en Utrechtseweg-Noord’

Burgemeester en wethouders van Zeist maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 6 december 2011 het bestemmingsplan ‘Zeist-West en Utrechtseweg-Noord’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat het westelijke deel van de kern Zeist, dat is gelegen ten zuidwesten van de Utrechtseweg en een klein deel van de kern, dat is gelegen ten noorden van de Utrechtseweg. Het plangebied herbergt met name naoorlogse uitbreidingen van de kern Zeist. In het plangebied zijn onder meer de volgende gebieden opgenomen:

Brugakker, Couwenhoven, Vogelwijk (inclusief bedrijventerrein Zeist-West), de Clomp (exclusief het winkelcentrum), Griffensteyn, Fazantenlaan e.o., Crosestein, Nijenheim en Utrechtseweg e.o.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Als gevolg van de zienswijzen is het bestemmingsplan op enkele onderdelen gewijzigd. Daarnaast is een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd in de planregels, de plantoelichting en de verbeelding. De wijzigingen zijn beschreven in de Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen, die behoort bij het raadsbesluit.

Het besluit van de raad en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 26 januari 2012 gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in de Publiekshal aan Slotlaan 20 in Zeist (openingstijden: ma. t/m wo. 08.00–15.00 uur, do. 12.00–20.00 uur en vr. 08.00–12.30 uur). Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.zeist.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0355.BPZeistWUtrechtN-VS01

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig, overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 Wro, een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven