Logo Bronckhorst
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Steenderen/Hummelo en Keppel’

De gemeenteraad van Bronckhorst heeft op 28 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Steenderen/Hummelo en Keppel’ vastgesteld.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op nagenoeg het gehele buitengebied van de voormalige gemeenten Steenderen en Hummelo en Keppel. Buiten de begrenzing van het plan vallen enkele percelen waarvoor een herziening van het bestemmingsplan in procedure is.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Deze wijzigingen hebben onder andere betrekking op:

  • Aperte onjuistheden op de verbeelding, in de bestemmingsregels alsmede tekstuele aanpassingen in de toelichting.

  • Toevoegen van de ‘Plan-MER buitengebied gemeente Bronckhorst’ en hieraan gelieerde documenten in de bijlagen van de toelichting.

  • Wijziging van het plangebied nabij bedrijventerrein Steenderdiek

  • Aanpassing van artikel 31 waarmee de mogelijkheid wordt geboden met een omgevingsvergunning bouwwerken op te richten binnen de dubbel-bestemming ‘Waterstaat-waterstaatkundige functies’.

  • Wijzigingen van de verbeelding als gevolg van het veranderen van de vorm/grootte van bouwvlakken bij de agrarische bestemmingen alsmede de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Bedrijf’.

  • Het toekennen van een agarische bestemming met bouwvlak voor de locaties Binnenweg 10, Drempt en Lamstraat 17, Toldijk.

  • Het toekennen van de bestemming ‘Bedrijf’ voor Tolstraat 3–5 in Drempt.

  • Het omzetten van de bestemming ‘Recreatie-recreatiewoning’ naar bestemming ‘wonen’ voor de locatie Beukenlaan 8a in Baak.

  • Het toevoegen van een extra woning voor Hoogstraat 28a in Toldijk.

  • Splitsing van het bestemmingsvlak ‘Bedrijf’ aan de Beekstraat 1–1a in Toldijk in 2 aparte bedrijfsbestemmingen.

  • De beschrijving van de aard van de (neven)activiteiten, aantallen en/of oppervlakten in de tabellen behorend bij de agrarische bestemmingen, alsmede de bestemming bedrijf en wonen.

  • Aanpassing van de regels van de agrarische bestemmingen om, de wijzigingsbevoegdheid tot vormverandering ook mogelijk te maken voor bestaande bouwvlakken groter dan 1,5 ha.

  • Aanpassing van de verbeelding, regels en toelichting om het bestemmingsplan wat betreft aantal woningen in overeenstemming te brengen met de Wet Basisadministratie Adressen en Gebouwen (Wet BAG).

  • Opname van een wijzigingsbevoegdheid voor het terugbrengen van het aantal woningen in één gebouw

  • Het wijzigen van het aantal woningen van 3 naar 2 voor Veldweg 24, Drempt

  • Op de Lamstraat 25 in Toldijk krijgt de 2e bedrijfswoning de agrarische bestemming. Het agrarisch bouwblok voor dit bedrijf wordt daarop aangepast.

Het bestemmingsplan ligt van 9 augustus t/m 19 september 2012 voor eenieder ter inzage.

U kunt het plan op de volgende manieren inzien:

U kunt het plan en de technische bestanden ook digitaal benaderen via www.bronckhorst.nl → actueel → actuele informatie → bekendmakingen.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede iedere belanghebbende voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Het vaststellingsbesluit treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Hengelo (Gld.), 8 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Bronckhorst,de secretaris, A. van Hout.

De burgemeester, H.A.J. Aalderink.

Naar boven