Logo Vlissingen
Bestemmingsplan Binnenstad – Eiland

Burgemeester en wethouders van Vlissingen maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening, bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 juni 2012 het bestemmingsplan ‘Binnenstad – Eiland’ heeft vastgesteld.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn twee wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ter visie gelegen ontwerp. Deze wijzigingen betreffen:

  • het vervallen van de gebruiksmogelijkheid voor horeca, categorieën 1a t/m 1c, voor het pand Gravestraat 2/hoek Zeilmarkt en

  • het verwerken op de verbeelding en in de regels van de onherroepelijke omgevingsvergunning bouwen voor het bouwblok E (hoek Samaritaanstraat-Gasthuisstraat-Koestraat), dat deel uitmaakt van het herstructureringsproject Groote Markt.

De wijzigingen ten opzichte van het ter visie gelegen ontwerp zijn opgenomen in hoofdstuk 7 van de toelichting.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijlagen liggen met ingang van 9 augustus 2012 voor eenieder ter inzage in het stadhuis, Paul Krugerstraat 1, Vlissingen. De digitale versie van het bestemmingsplan en de bijlagen zijn raadpleegbaar via de wettelijk verplicht gestelde website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0718.BPBE01-VG01. Deze website is ook te bereiken via het webadres van de gemeente www.vlissingen.nl/bestemmingsplannen (rubriek ‘vastgestelde bestemmingsplannen’), waar een link staat aangegeven naar genoemde wettelijk verplicht gestelde website.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan staat, op grond van artikel 8.2, lid 1, sub a, van de Wet ruimtelijke ordening, voor een belanghebbende met ingang van 10 augustus 2011 gedurende een periode van zes weken beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-GRAVENHAGE. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten, dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag, na die, waarop de beroepstermijn is verstreken, dus op 21 september 2012. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Vlissingen, 8 augustus 2012

Burgemeester en wethouders van Vlissingen, R.H. Roep, burgemeester.

J.J. van Houdt, secretaris.

Naar boven