Logo Purmerend
Vaststelling bestemmingsplan ‘Overwhere Noord 2012’ (artikel 3.8, derde lid Wro)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 28 juni 2012 het volgende bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan ‘Overwhere Noord 2012’

Het plan (ID-code NL.IMRO.0439.BPOWN-VA01) is voornamelijk conserverend van aard, wat inhoudt dat de bestemmingen overeenkomstig de bestaande situatie zijn. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. De aanpassingen hebben met name betrekking op het toevoegen van een wijzingsbevoegdheid t.b.v. een woonfunctie op de eerste verdieping van het winkelcentrum aan het Leeuwerikplein en op het uitsluiten van kantoorfuncties zonder baliefunctie op de begane grond van datzelfde winkelcentrum. Bij het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Verdere procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken vanaf 7 augustus 2012 zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens in te zien via de website van de gemeente Purmerend: www.purmerend.nl (onder stad, plannen en projecten, bestemmingsplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het instellen van beroep is mogelijk gedurende bovengenoemde termijn van zes weken voor belanghebbenden die:

  • zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven