Logo Zaanstad
Ontwerpbestemmingsplan Kerkbuurt Westzaan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van donderdag 02-08-2012 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 12-09-2012) voor één ieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan Kerkbuurt Westzaan met bijbehorende stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied Kerkbuurt Westzaan en omvat het centrum van Westzaan en een stukje van het lint van Westzaan. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • In het noorden; de Provinciale weg

  • In het oosten; de sloot die langs de achtererven van de Kerkbuurt en de J.J. Allanstraat loopt

  • In het zuiden; de J.J. Allanstraat 399 en 328

  • In het westen; de gouw die de Kerkbuurt scheidt van het gebied rond de latere uitbreidingsbuurten Plan Molenaar en Plan Cromme Reef.

Het bestemmingsplangebied Kerkbuurt Westzaan is een bestaand woongebied met nog wat kleinschalige bedrijvigheid. De komende jaren worden er weinig nieuwe ontwikkelingen verwacht. Het thans geldende bestemmingsplan is gedateerd en daarom niet meer afgestemd op de huidige situatie. Het doel van dit bestemmingsplan is dan ook het bieden van een actueel planologisch-juridisch kader.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Kerkbuurt Westzaan met bijbehorende stukken ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl, onder het thema ‘Wonen en leven’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’ en volgende;

  • Bij de Klantenbalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Openingstijden: maandag-woensdag van 08:30 tot 16:00 uur, donderdag van 08:30 tot 19:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur;

  • Buurtcentrum De Lorzie, Marktplein 3 te Wormerveer, openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09:00-13:00 uur.

Inloopbijeenkomst

Op 06-09-2012 van 19:00–21:00 uur organiseert de gemeente Zaanstad een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan Kerkbuurt Westzaan in Dorpshuis De Kwaker, J.J. Allanstraat 127 te Westzaan.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde periode van inzage kan iedereen, naar keuze mondeling of schriftelijk, zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kerkbuurt Westzaan’. Er kunnen geen schriftelijke zienswijzen per e-mail worden ingediend. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan, bij voorkeur tussen 10:00 en 12:00 uur, contact worden opgenomen met mevr. P. Egthuijsen-Basseluer van de afdeling Planologsiche Kaders van de gemeente Zaanstad, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 075.

Zaandam, 01-08-2012

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven