Logo Lansingerland
Vastgesteld bestemmingsplan Centrum Bergschenhoek, gemeente Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Centrum Bergschenhoek’ met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0073-VAST door de gemeenteraad is vastgesteld op 5 juli 2012. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Een aantal zienswijzen hebben geleid tot aanpassingen op de verbeelding ter hoogte van de panden/percelen Dorpsstraat 24, 26 en 28. Tevens zijn onder meer ambtshalve tekstuele wijzigingen aangebracht. Een compleet overzicht van de aanpassingen is opgenomen in de Nota zienswijzen en staat van wijzigingen.

Beschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • de watergangen grenzend aan de achterzijde van de percelen De Akker, de Vlaggemansdreef, het Rondom en de Dorpsstraat;

  • de Dorpsstraat;

  • de achterzijde van de percelen van een aantal woningen aan de Julianalaan;

  • de Beethovenlaan;

  • het zijperceel van de woning Dorpsstraat 10.

Het betreft de actualisatie van een aantal bestemmingsplannen in het dorpscentrum van Bergschenhoek. Het bestemmingsplan is conserverend van aard.

Inzage

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijhorende stukken liggen vanaf 2 augustus 2012 tot en met 12 september 2012 ter inzage.

Het volledige vastgestelde bestemmingsplan ‘Centrum Bergschenhoek’ kunt u vinden op onze website: www.lansingerland.nl; onder Wonen en omgeving (bestemmingsplannen). Het vastgestelde bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl [http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidnNL.IMRO.1621.BP0073-VAST].

Tot slot ligt het plan voor iedereen ter inzage in de servicepunten Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1 te Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk, Dorpsstraat 7 te Bleiswijk. Het servicepunt Berkel en Rodenrijs is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Het servicepunt Bleiswijk is geopend op maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Als u de betreffende stukken buiten de openingstijden wilt inzien of een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U bent belanghebbende als u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijze in het kader van het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • door een wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan in een ongunstiger positie wordt gebracht.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na terinzagelegging, dus op vrijdag 3 augustus 2012. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus vanaf vrijdag 14 september 2012.

Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Contact

Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

Naar boven