Logo Lisse
Vastgesteld bestemmingsplan Keukenhof

De gemeenteraad heeft op 19 juni 2012 het bestemmingsplan Keukenhof, met de identificatie NL.IMRO.0553.BPKeukenhof-vax1 gewijzigd vastgesteld.

Het plan

Het plan voorziet in de herinrichting voor het landgoed Keukenhof inclusief de Bloemententoonstelling. Er komt onder andere een nieuw entreegebouw met één centraal parkeerterrein. Het landgoed Keukenhof wordt in oude landgoedstijl hersteld en verdienfuncties worden op het landgoed mogelijk gemaakt.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft besloten naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp. Daarnaast was er aanleiding om ambtshalve enkele wijzigingen in het bestemmingsplan aan te brengen. De wijzigingen hebben betrekking op de regels en de verbeelding. Voor een compleet overzicht van de wijzigingen, de inhoud van het bestemmingsplan en overige relevante stukken, wordt verwezen naar de locaties waar de stukken ter inzage zijn gelegd.

Inzien

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.lisse.nl onder inwoners/ruimtelijke plannen. Ook liggen deze stukken ter inzage in het gemeentehuis. Het plan ligt gedurende zes weken, van 2 augustus 2012 tot en met 12 september 2012, ter inzage.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep richten aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt de dag na de inzagetermijn in werking (13 september 2012). Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven