Logo Heemskerk
Ontwerpbestemmingsplan Heemskerk Oost

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heemskerk maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan Heemskerk Oost met ingang van 2 augustus 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt bij de receptie van het gemeentehuis en op www.heemskerk.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het nieuw te ontwikkelen bestemmingsplan Heemskerk Oost maakt onderdeel uit van de actualisering van de bestemmingsplannen. De actualisatieplicht vloeit voort uit de Wet ruimtelijke ordening die gemeenten verplicht uiterlijk in 2013 over een actueel juridisch planologisch kader te beschikken voor hun grondgebied.

Het plangebied van het bestemmingsplan Heemskerk Oost ligt aan de oostzijde van de A9 en maakt onderdeel uit van het Unesco monument ‘De stelling van Amsterdam’. Het plangebied omvat een luchtoorlogsmuseum, een deel van de A9, twee benzinestations, een wegrestaurant, een golfterrein en enkele percelen die bestemd zijn als agrarisch, groen en natuur.

Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard. Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk worden gemaakt en dat de bestaande planologische situatie in een bestemmingsplan wordt vastgelegd conform de nieuwe wettelijke vereisten.

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de raad van de gemeente Heemskerk, Postbus 1, 1960 AA Heemskerk. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer (0251) 256 984.

Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Naar boven