Logo Overijssel
Aanvragen vergunningen voor het kappen van bomen i.h.k.v. het programma ‘Ruimte voor de Rivier’, Deventer

Ontwerpbesluiten

Burgemeester en wethouders van Deventer hebben drie vergunningsaanvragen ontvangen. Op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) zijn zij voornemens vergunning te verlenen voor:

  • het kappen van zestig bomen (Bolwerksplas), nr. 717291;

  • het kappen van vijfenveertig bomen (Worp), nr. 717215;

  • het kappen van veertien bomen (Zandweerdplas) nr. 717176.

De maatregelen maken deel uit van het programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van dit besluit is de provinciale coördinatieregeling van toepassing. Dit betekent onder andere dat een ieder gedurende een periode van zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over (één van) de ontwerpbesluiten.

De aanvragen, de ontwerpbeschikkingen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 augustus 2012 tot en met 13 september 2012 ter inzage in het gemeentehuis van Deventer (Publiekszaken), Leeuwenbrug 81 te Deventer en het provinciehuis, Luttenbergstraat 2 te Zwolle, op werkdagen van 9.00–17.00 uur.

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen zienswijzen worden ingebracht. U kunt uw schriftelijke zienswijze sturen naar: Gedeputeerde Staten van provincie Overijssel, t.a.v. coördinator procedures Ruimte voor de Rivier Deventer, de heer M. Tonkes, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Desgewenst kunt u uw zienswijze ook rechtstreeks indienen bij het bevoegd gezag van het besluit, burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer.

In bovengenoemde periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, kunt u dit binnen de termijn van terinzagelegging kenbaar maken aan de heer M. Tonkes (telefoon 038 499 78 52). Van een mondeling naar voren gebrachte zienswijze wordt verslag gemaakt.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en u belanghebbende bent.

Naar boven