Logo Werkendam
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Sleeuwijksedijk 21a – Scheepswerf Jooren’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Sleeuwijksedijk 21a – Scheepswerf Jooren’ door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld.

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

Wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen op de toelichting

Nr.

Wijziging

1

In de plantoelichting is meer aandacht besteed aan de effecten van het plan op de waterstand. Tevens is in de toelichting verduidelijkt welke bouwwerken bestaand zijn en welke worden beoogd met het plan.

Wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen op de verbeelding:

Nr.

Wijziging

1

Ter verduidelijking is de bestemming ‘Water’ toegevoegd.

Wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen in de regels

Nr.

Wijziging

1

In artikel 3.1 is de zinsnede ‘Verkeersvoorzieningen ten behoeve van het scheepvaartverkeer’ toegevoegd. Voor de hoogte is een maximum opgenomen van 6 m.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 3 augustus 2012 gedurende zes weken, tot vrijdag 14 september 2012 voor iedereen ter inzage bij het servicecentrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Werkendam, of is te zien via www.werkendam.nl of via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan kan gedurende 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • Degenen die zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • Belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij de vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Hogere waardenbesluit Wet geluidhinder

Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders hogere waarden vanwege industrielawaai vastgesteld voor de woningen aan de Sleeuwijksedijk 9 en 14 van 51 dB(A) op grond van de Wet geluidhinder.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde hogere waardenbesluit liggen met ingang van vrijdag 3 augustus 2012 gedurende zes weken, tot vrijdag 14 september 2012 voor iedereen ter inzage bij het servicecentrum in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Werkendam, of via www.werkendam.nl. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het hogere waardenbesluit worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben kenbaar gemaakt tegen het ontwerpbesluit;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken tegen het ontwerpbesluit.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Werkendam, 2 augustus 2012

Naar boven