Logo Woerden
Ontwerpbestemmingsplan Waterrijk Woerden / Villapark Midden, Woerden

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om voor het plangebied Villapark Midden een nieuw bestemmingsplan te maken.

Vanaf donderdag 2 augustus t/m woensdag 12 september 2012, ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Waterrijk Woerden / Villapark Midden’ ter inzage. Iedereen kan tijdens deze 6 weken schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen.

Doel

De gemeente Woerden had het voornemen om op de locatie Villapark Midden een appartementengebouw met zorgcomponent te ontwikkelen en twee vrije kavels. Hiervoor was een herziening van het bestemmingsplan opgesteld: bestemmingsplan ‘Waterrijk Woerden / Villa Wils’. Dit geldende bestemmingsplan maakt 24 tot 27 gestapelde woningen en twee grondgebonden woningen mogelijk.

Door gewijzigde marktomstandigheden lijken vrije kavels echter op dit moment beter verkoopbaar te zijn. Het is daarom wenselijk de gronden te herontwikkelen naar zeven vrije kavels voor grondgebonden woningen. Daarvoor dient een nieuw bestemmingsplan opgesteld te worden.

Plangebied

Het plangebied is gelegen in het midden van Villapark Waterrijk Woerden en grenst aan de Bechlaan in het noorden, de Marshalllaan in het oosten en de Monnetlaan in het zuiden. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door aangrenzende kavels.

Ontwerpbestemmingsplan inzien

U kunt het plan en bijbehorende relevante stukken inzien tijdens de genoemde termijn in de Koepel van het Stadhuis (Blekerijlaan 14 te Woerden) en bij het Omgevingsloket (op hetzelfde adres en alleen op afspraak). Ook kunt u het plan vinden via de gemeentelijke website www.woerden.nl (onder ‘Wonen en leven’) en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren?

Schriftelijke zienswijzen kunt u, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Waterrijk Woerden / Villapark Midden’, indienen bij:

Gemeenteraad Woerden

t.a.v. afdeling Ruimte

Postbus 45

3440 AA Woerden

Voor vragen en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens de genoemde termijn op werkdagen contact opnemen met de afdeling Ruimte (tel. 14 0348).

Naar boven