Logo Raalte
Exploitatieplan De Zegge VII Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat vanaf 2 augustus 2012 tot en met 12 september 2012 het door de gemeenteraad op 28 juni 2012 ongewijzigd vastgestelde exploitatieplan De Zegge VII ter inzage ligt in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte. Het exploitatieplan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Raalte www.raalte.nl.

Omdat de gemeente op dit moment één kavel binnen het plangebied niet in eigendom heeft verkregen en ze haar kostenverhaal nog niet in een privaatrechtelijke overeenkomst heeft kunnen regelen is een exploitatieplan verplicht. Het exploitatieplan geeft de gemeente de mogelijkheid om kosten te verhalen op de eigenaar van de kavel die niet in eigendom is en aanvullende eisen te stellen bij nieuwbouw. Daarnaast geeft het exploitatieplan een fasering aan van de werken en werkzaamheden. Het plangebied van het exploitatieplan is in grote lijnen gelijk aan dat van het bestemmingsplan ‘De Zegge VII’ dat gelijktijdig ter inzage ligt. De exacte begrenzing van het exploitatiegebied is in het exploitatieplan weergegeven.

Gedurende voornoemde termijn kan door belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpexploitatieplan hebben ingediend bij de gemeenteraad alsmede belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpexploitatieplan beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven