Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 23 januari 2012, nr. 252624, houdende wijziging van de Regeling preventie, bestrijding en monitoring van besmettelijke dierziekten en zoönosen en TSE’s

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

Gelet op Verordening (EG) nr. 2160/2003 van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 17 november 2003 inzake de bestrijding van salmonella en andere specifieke door voedsel overgedragen zoönoseverwekkers, en artikel 3 en 3a van het Besluit bescherming tegen bepaalde zoönosen en bestrijding besmettelijke dierziekten;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 96, vierde lid, onderdeel (iii), van de Regeling preventie, bestrijding en monitoring van besmettelijke dierziekten en zoöosen en TSE’s komt als volgt te luiden:

  • (iii) de artikelen 2, 3, 4, 5, 6, 8, 11 en 12 van de Verordening hygiënemaatregelen en bestrijding zoönosen pluimveeslachterijen en -uitsnijderijen (PPE) 2011.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 april 2012.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 23 januari 2012

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

TOELICHTING

Met deze regeling wordt artikel 96 van de Regeling preventie, bestrijding en monitoring van besmettelijke dierziekten en zoönosen en TSE’s gewijzigd in verband met de vervanging van een productschapsverordening.

De Verordening hygiënevoorschriften pluimveeverwerkende industrie (PPE) 2007 wordt vervangen door de Verordening hygiënemaatregelen en bestrijding zoönosen pluimveeslachterijen en -uitsnijderijen (PPE) 2011. In artikel 96, vierde lid, onderdeel (iii), van de Regeling preventie, bestrijding en monitoring van besmettelijke dierziekten en zoönosen en TSE’s wordt de opsomming van de artikelen van de oude verordening die tuchtrechtelijk konden worden gehandhaafd vervangen door een opsomming van de tuchtrechtelijk te handhaven artikelen van de nieuwe verordening.

Deze regeling heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten. Er is geen sprake van informatieverplichtingen.

Deze regeling treedt in werking op 1 april 2012 en wordt ten minste twee maanden daaraan voorafgaand gepubliceerd. Hiermee wordt gehandeld overeenkomstig het beleid inzake vaste verandermomenten zoals dit is verwoord in de brief van 11 december 2009, Kamerstukken II 2009/10, 29 515, nr. 309.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

Naar boven