Logo Steenwijkerland
Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Buitengebied – Landinrichting Wetering-West

De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft het bestemmingsplan Buitengebied – Landinrichting Wetering-West gewijzigd vastgesteld. Het plan heeft betrekking op de realisering van een nieuw natuurgebied in de polder Wetering-West ten westen van het dorp Scheerwolde. Dit nieuwe natuurgebied wordt omsloten door het bestaande natuurgebied de Weerribben (noord- en westzijde), de bebouwing aan de westzijde van de Wetering (oostzijde) en door de N333 (zuidzijde). Tevens voorziet het bestemmingsplan in de aanleg van een fietspad langs de Wetering (oostzijde) en de Scheerwolderweg. Gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad besloten om het bij het bestemmingsplan horende MER Inrichtingsplan Scheerwolde (MER = milieueffectrapport) vast te stellen.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn:

  • aan de binnen het natuurgebied aanwezige Rietweg is de bestemming Verkeer toegekend in plaats van de bestemming Natuur;

  • de aanduiding specifieke vorm van natuur – (open) water en grasland is veranderd in de aanduiding specifieke vorm van natuur – grasland waarbij is bepaald dat gronden met deze aanduiding zijn bestemd voor grasland. Als gebruiksregel is opgenomen dat de beplanting op deze gronden niet meer dan 15 cm hoog mag zijn;

  • toegevoegd is een aanduiding specifieke vorm van natuur – sloot waarbij is bepaald dat gronden met deze aanduiding zijn bestemd voor een sloot. Deze aanduiding is op de verbeelding aan de oostelijke rand van het natuurgebied aangebracht.

De stukken liggen van 1 augustus t/m 11 september 2012 ter inzage in het gemeentehuis, Vendelweg1 in Steenwijk (tijdens openingstijden). Daarnaast is het bestemmingsplan in te zien via de gemeentelijke website en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1708.BGBWeteringWest-VA01. De bestanden zijn beschikbaar op het gemeentelijke webadres: http://217.195.248.37:443/2A65F507-89DE-427C-AE8C-7322D79D70B3/ .

Reageren?

T/m 11 september 2012 kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet dan wel tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht of aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 12 september 2012. Als u tijdig beroep heeft ingesteld, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven