Logo Geldermalsen
Publicatie uitgebreide voorbereidingsprocedure omgevingsvergunning 1e fase Rijksstraatweg 76 te Meteren

Toepassing geven aan artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo voor het realiseren van een tweede bedrijfswoning, alsmede ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden.

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 Wabo afwijking van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve een planologische basis voor het realiseren van een tweede bedrijfswoning op het perceel Rijksstraatweg 76 te Meteren.

Overeenkomstig artikel 3.10 Wabo en afdeling 3.4 Awb liggen de volgende stukken met ingang van 3 augustus 2012 bij het Klantencontactcentrum voor zes weken ter inzage:

  • Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken van de projectafwijking Rijksstraatweg 76 te Meteren

  • Het ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai tot maximaal 55 dB, conform artikel 83 Wet geluidhinder.

Toelichting

De projectafwijking heeft tot doel de planologische basis te leggen voor het realiseren van een nieuw agrarisch bouwperceel op een perceel behorende bij de Rijksstraatweg 76 te Meteren, teneinde het realiseren van een tweede bedrijfswoning mogelijk te maken.

Voor wat betreft het realiseren van een tweede bedrijfswoning kan niet worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarden zoals opgenomen in de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder. Dit betekent dat voor het verzoek een hogere grenswaarde vastgesteld dient te worden om de realisatie van de tweede bedrijfswoning mogelijk te maken. De gevraagde waardes liggen binnen de ontheffingsmogelijkheid.

Reageren

Gedurende de ter inzage legging van de planstukken kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Zie zienswijze, bezwaar & beroep. Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen, dan kunt u een afspraak maken met mevrouw C.B. Oosterbaan-van Lint, telefoonnummer (0345) 586 680.

Naar boven