Logo Leeuwarden
Kennisgeving mer-beoordelingsbesluit Lapedyk 6 te Wytgaard

Van 2 augustus 2012 tot en met 12 september 2012 ligt het mer-beoordelingsbesluit Lapedyk 6 te Wytgaard met bijbehorende stukken ter inzage.

Planvoornemen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden maken bekend dat zij conform artikel 7.16 van de Wet milieubeheer een aanmeldingsnotitie mer-beoordeling hebben ontvangen van Maatschap J.N. en A. van der Weij-Huisman in verband met het uitbreiden van een melkrundveehouderij aan de Lapedyk 6 te Wytgaard. Hierbij zal een nieuwe stal worden gebouwd. De melkrundveehouderij is voornemens om uit te breiden met 150 melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar, en 150 stuks jongvee.

Besluit milieu-effectrapportage

Overeenkomstig het Besluit milieu-effectrapportage 1994, moet het college van burgemeester en wethouders vooraf bepalen of voor de beoogde uitbreiding een milieu-effectrapportage vereist is. Naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie hebben burgemeester en wethouders op 24 juli 2012 besloten dat er geen Milieu Effect Rapport (MER) hoeft te worden opgesteld omdat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten zijn.

Inzage

Het mer-beoordelingsbesluit Lapedyk 6 te Wytgaard met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het besluit en de procedure

  • op www.leeuwarden.nl/inzage

Bezwaar

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een beslissing ter voorbereiding van een besluit, waartegen geen bezwaar of beroep open staat tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Een dergelijk bezwaar kan of schriftelijk worden ingediend.

  • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

    Vermeld in uw brief:

    • o mer-beoordelingsbesluit Lapedyk 6 te Wytgaard

    • o waarom u bezwaar indient

    • o de datum

    • o uw naam en adres

    • o uw handtekening

Zienswijzen en beroep kan te zijner tijd ingediend worden in de procedure van het besluit omtrent de omgevingsvergunning volgens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Naar boven