Logo Cromstrijen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan Dorp Klaaswaal Oranjewijk’ en ontwerp omgevingsvergunning Oranjewijk Klaaswaal

Burgemeester en wethouders van Cromstrijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf 30 juli 2012 het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorp Klaaswaal Oranjewijk’ gedurende zes weken ter inzage ligt. Het bestemmingsplan is gericht op de herontwikkeling van de Oranjewijk in Klaaswaal. Het plan voorziet in de afbraak van 34 woningen en het realiseren van 13 eengezinswoningen en 28 seniorenwoningen.

De gemeenteraad besloot op 20 maart 2012 om op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening dit project aan te wijzen als een project waarbij coördinatie wenselijk is. Dit betekent dat de procedure van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gezamenlijk worden voorbereid.

De ontwerp omgevingsvergunning voor het oprichten van 13 eengezinswoningen en 28 seniorenwoningen, het aanleggen van 5 inritten en het plaatsen van dakkapellen ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning kunt u inzien in het gemeentehuis, Buttervliet 1 te Numansdorp. Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk zienswijzen naar voren brengen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning. Het bestemmingsplan vindt u ook op de gemeentelijke website www.cromstrijen.nl onder Bekendmakingen en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven