Logo Hof van Twente
Verzoek hogere grenswaarde Wet geluidhinder Needsestraat nr. 2

De gemeenteraad is voornemens het bestemmingsplan te herzien voor de Needsestraat ong. in Hengevelde (kadastraal bekend Ambt Delden, sectie K, nr. 345). De locatie is gelegen nabij de Needsestraat nummer 2. Met dit plan wordt de nieuwbouw van een woning beoogd.

Alle wegen hebben van rechtswege een geluidszone. Nieuwe woningen gelegen binnen de zone van een weg moeten in principe op zodanige afstand worden geprojecteerd dat voldaan wordt aan de voorkeursgrenswaarde die de Wet geluidhinder daaraan stelt.

De nieuwe woning aan de Needsestraat ong. in Hengevelde is gelegen binnen de geluidzone van de Needsestraat. Uit onderzoek is gebleken dat door de Needsestraat een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde zal optreden op de bestaande woning. Burgemeester en wethouders zijn van plan om voor deze woning op grond van art. 83 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen.

Zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking

De ontwerpbeschikking ligt m.i.v. 26 juli 2012 gedurende zes weken ter inzage. Vanaf dit moment kunnen belanghebbenden mondelinge en schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Mocht u mondeling zienswijzen willen indienen dan kunt u gedurende de ter inzage termijn een afspraak maken. Een verzoek dient uiterlijk 29 augustus 2012 bij ons bekend te zijn. Nadere inlichtingen: afdeling Vergunningen en handhaving, tel. 0547-85 85 85. Zie ook www.hofvantwente.nl

Naar boven