Rectificatie ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Hof van Twente’

Voor onderstaand plan is reeds op 18 januari 2012 een publicatie geplaatst. Deze is echter abusievelijk niet in de Staatscourant geplaatst. In verband hiermee wordt deze rectificatie geplaatst.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Hof van Twente’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 26 januari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente’

De gemeente Hof van Twente heeft besloten om alle bestemmingsplannen voor het buitengebied te actualiseren. Sinds de herindeling van de gemeenten Diepenheim, Goor, Markelo en Ambt en Stad Delden heeft de gemeente Hof van Twente verschillende bestemmingsplannen buitengebied voor haar grondgebied. Door een nieuw bestemmingsplan op te stellen voor het buitengebied ontstaat eenheid binnen de gemeentegrenzen. Het plan bevat ongeveer 2300 adreslocaties, in hoofdlijnen is het plan consoliderend van aard en voorziet het niet in nieuwe ontwikkelingen.

Naar aanleiding van het voorontwerpbestemmingsplan zijn reacties afgewogen en is het plan aangepast.

Het bestemmingsplan is volgens de nationale uitwisselingsstandaard opgesteld en is digitaal toegankelijk.

Voorliggend bestemmingsplan ‘Buitengebied Hof van Twente’ voorziet in de actualisatie van de bestemmingsplannen buitengebied overeenkomstig het huidige beleid en voldoet aan het gestelde in de Wet ruimtelijke ordening. De eerder opgestelde structuurvisie landelijk gebied krijgt waar mogelijk een doorvertaling in dit plan.

Het ontwerp (inclusief bijbehorende bijlagen, een milieu-effectrapportage en een advies van de commissie-MER) is voor eenieder tijdens openingstijden in te zien in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor.

Het plan is tevens in digitale vorm te raadplegen via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.HVTBuitengebied-OP10.

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.HVTBuitengebied-OP10.

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Inloopbijeenkomsten

Met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan buitengebied, wordt een drietal inloopbijeenkomsten gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis, de Höfte 7 te Goor, op:

  • maandag 6 februari 2012 van 14.00 uur tot 21.00 uur;

  • maandag 13 februari 2012 van 14.00 uur tot 18.00 uur;

  • donderdag 23 februari 2012 van 14.00 uur tot 21.00 uur.

Tijdens deze bijeenkomsten bestaat de mogelijkheid om informatie in te winnen over de inhoud van het plan en een schriftelijke zienswijze over het ontwerp kenbaar te maken.

25 januari 2012

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, J.H.A. Goudt, burgemeester.

G.S. Stam, secretaris.

Naar boven