Logo Goedereede
Bestemmingsplan ‘Dijkstelweg 33, Ouddorp’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goedereede maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Dijkstelweg 33, Ouddorp’ is vastgesteld.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een plankaart. Het plangebied betreft het perceel Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is dat het vestigen van een theetuin met bijhorende activiteiten in strijd is met het vigerende bestemmingsplan ‘Oudeland en Oude Nieuwland 2007’. Naast de theetuin zelf wordt onder deze benaming ook beoogd het bestaande gebouw en de bijhorende gronden te gebruiken als onder andere galerie, een ruimte voor workshops, de verkoop van streekproducten en een picknick- en leestuin. Dit houdt in dat het ter visie gelegde bestemmingsplan is opgesteld om het bovengenoemde gebruik van de gronden en de bouwwerken op het perceel Dijkstelweg 33 te Ouddorp mogelijk te maken.

In verband met het bovenstaande liggen het vastgestelde bestemmingsplan, het bijhorende vaststellingsbesluit en overige relevante stukken met ingang van 30 juli 2012 tot en met 10 september 2012 gedurende een periode van zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor eenieder ter inzage bij de Publieksbalie.

Voornoemde stukken zijn gedurende deze periode tevens te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Binnen de hierboven omschreven termijn kan beroep tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage door de volgende personen:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • Belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben kunnen indienen.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de gestelde beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Goedereede op telefoonnummer 0187-49 15 00.

Naar boven